EMU-NES #PL FORUM © 2004-2015

Nes/Pegasus/Famicom => Emulatory/Emulacja => W±tek zaczęty przez: siudym Kwiecień 22, 2006, 17:21:33



Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: siudym Kwiecień 22, 2006, 17:21:33
Mam zamiar w koncu ukonczyc Wizards & Warriors 3 na emulatorze.
Grę juz mam zaczeta chyba 4 lata temu:) juz prawie ukonczona,
lecz niestety na starym dosowym emulatorze LOOPYNES....
Problem jest taki ze pod windows XP NIE MA SZANS na odpalenie tego emu,
nawet pod emulatorem DOSBOX nie działa :blink:


W załączniku jest emulator, rom i zapisane stany gry:
http://bmkmoto.w.interia.pl/save.7z (http://bmkmoto.w.interia.pl/save.7z) (spakowane 7zipem)

Pytanie: Czym i jak przekonwertowac pliki SAVE na JAKIKOLWIEK inny format odczytywany przez emulatory pod WINDOWS. Mozliwe ze są emulatory ktore potrafia wczytac ten save. Sprawdzalem NNNesterJ i maja bardzo podobne pliki, lecz niestety sa problemy podczas wczytywania.

Nie mam pojecia co robic, a gry od poczatku nie chce mi sie zaczynac:/


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: BOJAN Kwiecień 22, 2006, 18:31:12
próbowałeś zmienić rozszeżenie save'u na takie jakie obsluguje dany emu? choc watpie zeby banglało :/


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: sobek Kwiecień 23, 2006, 14:35:28
U mnie pod Dosboxem emulator działa. Chociaż działa to słowo trochę na wynos - aby odświeżyć ekran trzeba wyjść do menu emulatora, więc granie jest niemożliwe. Ale rozmiary save'a są podobne do FCE Ultra. Może różniął się tylko nagłówkiem, który trzeba w heksach wywalić.


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: siudym Kwiecień 23, 2006, 19:23:16
B) emu działa, ale juz WW3 pod nim nie działa (dziwne ale tak jest)


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: sobek Kwiecień 23, 2006, 22:27:42
Działa też WW3 (odczytałem nawet twojego save'a), ale aby odświeżyć obraz trzeba nacisnąć 2 razy escape. Co nie zmiena faktu, że grać się na tym nie da...
Ale spróbuj zainstalować win 98 na wirtualnym komputerze. Powinno być ok.


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: siudym Kwiecień 24, 2006, 14:34:05
chyba bede musial, bo win98 bedzie mi potrzebny zresztą.
mialem instalowac juz W95, ale NIE DALO SIE:D pokazywał straszne błedy,
kurcze ze juz na nowych kompach W95 sie nie da zainstalowac...
takie czasy ;]


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: flclflcl Kwiecień 24, 2006, 15:57:05
Wiec tak emulator dziala na XP wez w LOOPYNES wlasciwosci zgodnosc a potem tryb zgodnosci i wybierz windows 95 i juz dziala.
Sprawdzalem tylko i save dziala jedno save to chodzi sie jakims zielonym ludzikiem.


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: siudym Kwiecień 24, 2006, 16:25:45
ale LOL :lol2:
zapomnialem o ustawieniu zgodnosci z W95.............
ok juz działa, mam muzyke (nieco szarpie dzwiek :/ )

A ten jeden save uszkodzony akurat nie jest potrzebny (loopynes mial to do siebie, ze czasami zapisywal save uszkodzony.... :frusty:

fakt faktem, ze nadal chcialbym tego save pod jakies emu windows'owe.

 :guitar:


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: flclflcl Kwiecień 24, 2006, 16:33:34
Chcialem pomoc a tu widac ze na marne  :(


Tytuł: Stary Save Pod Windows
Wiadomo¶ć wysłana przez: siudym Kwiecień 24, 2006, 16:37:58
dlaczego na marne? przypomniales mi o ustawieniu zgodnosci....
Zapomnialem calkiem o takiej prostej rzeczy, pewnie bym nie wpadl na to.

Wazne ze grafika i emulacja jest OK. A dzwiek nie jest az taki zly.

Teraz pogram na LOOPY, a jak sie uda przerobic save to bede konczyl pod windows'owym emu.